У сфері штучного інтелекту (ШІ), що стрімко розвивається, Microsoft знаходиться на чолі інновацій, пропонуючи користувачам комп’ютерів Copilot+ і Windows 11 можливості для трансформації їхньої роботи. Оскільки організації формулюють своє бачення штучного інтелекту, Microsoft прагне надавати функції, які не лише спрощують повсякденні операції, але й дають користувачам можливість вирішувати складні завдання за допомогою розширених можливостей.

Розширення можливостей користувачів Copilot завдяки інноваціям

Новітні функції Microsoft для Windows 11 розроблені з акцентом на ефективності, персоналізації та розширенні можливостей користувачів. В епоху штучного інтелекту інновації виходять за рамки традиційної розробки продуктів; вони надихають на переосмислення того, як ми вирішуємо повсякденні проблеми. Завдяки новим можливостям користувачі можуть легко знаходити те, що їм потрібно, за допомогою природної мови, забезпечуючи появу додатків саме тоді, коли і де вони потрібні. Мета корпорації Майкрософт, яка впроваджує в Windows 11 технології штучного інтелекту, полягає в тому, щоб забезпечити кращі результати для користувачів, не ускладнюючи при цьому робочі процеси, і в кінцевому підсумку зробити повсякденні завдання більш ефективними.

Подорож почалася на початку цього року із запуском комп’ютера Copilot+, новаторського класу комп’ютерів, розроблених з урахуванням можливостей штучного інтелекту, призначених для користувачів Windows. Починаючи з цього святкового сезону, користувачі комп’ютерів Copilot+ та Windows 11 отримають доступ до розширеного набору функцій, які підвищують інтелектуальність, зручність та безпеку їхніх комп’ютерів.

Переосмислення досвіду роботи з ПК

Реакція на ПК Copilot+ була надзвичайно позитивною, про що свідчать галузеві нагороди, які позиціонують ці пристрої як необхідні покупки. Попит з боку роздрібних продавців був значним, що ще більше підживлює імпульс Microsoft на ринку. Цей успіх підкріплюється інтегрованим нейронним процесором (NPU), здатним виконувати понад 40 трильйонів операцій на секунду (TOPS), що забезпечує низку передових «надможливостей». Найбільші виробники, серед яких Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung і Microsoft Surface, планують випустити ці ПК зі штучним інтелектом на базі процесорів від Qualcomm, Intel і AMD. За ціною від $699 комп’ютери Copilot+ перевернуть уявлення користувачів про сучасні комп’ютерні технології.

Поетапне впровадження цих нових функцій розпочнеться в листопаді, спочатку орієнтоване на спільноту Windows Insider, а потім поступово пошириться на окремі пристрої та ринки.

Огляд ключових функцій

Відкликання (попередній перегляд)

Відкликання – це новаторська функція, яка дозволяє користувачам миттєво отримувати раніше переглянутий вміст. У відповідь на відгуки користувачів Microsoft значно посилила заходи безпеки Recall, гарантуючи, що дані користувачів залишатимуться захищеними. Користувачі мають можливість зберігати знімки, а безпечний доступ до них забезпечується за допомогою Windows Hello. Також було інтегровано фільтр чутливої інформації для захисту конфіденційних даних, таких як дані кредитних карток та персональні ідентифікаційні номери. Recall спочатку з’явиться на комп’ютерах Copilot+ на базі Snapdragon, починаючи з жовтня, а в листопаді – на процесорах Intel та AMD.

Click to Do (Попередній перегляд)

Click to Do спрощує робочі процеси, впроваджуючи інтерактивне накладання на екран, що дозволяє користувачам виконувати швидкі дії над зображеннями або текстом. Ця функція підключає користувачів до різних інструментів для виконання завдань, включаючи візуальний пошук у Bing, розмиття фону у фотографіях і дії, пов’язані з контентом, такі як переписування або узагальнення тексту. Функція Click to Do доступна з будь-якого екрану ПК з Copilot+ і призначена для підвищення продуктивності, а в майбутніх оновленнях планується додати додаткові функціональні можливості.

Покращений пошук Windows

Пошук файлів, документів і зображень став більш інтуїтивно зрозумілим. Користувачі можуть описувати свої пошукові запити природною мовою, що позбавляє їх необхідності запам’ятовувати точні імена файлів або турбуватися про орфографічні неточності. Ця функція працює в автономному режимі, використовуючи потужний процесор Copilot+. Спочатку функція буде доступна у Провіднику файлів, а в найближчому майбутньому планується її розширення до Пошуку та Налаштувань Windows.

Надвисока роздільна здатність у фотографіях

Функція надвисокої роздільної здатності легко перетворює зображення з низькою роздільною здатністю на високоякісні візуальні матеріали. Завдяки потужному вбудованому штучному інтелекту ця функція дозволяє збільшувати зображення у вісім разів за лічені секунди, забезпечуючи чіткість без спотворень.

Генеративна заливка та стирання у Paint

Microsoft Paint тепер включає вдосконалені інструменти штучного інтелекту, які спрощують створення та модифікацію зображень. Функції генеративної заливки та стирання дають змогу користувачам точно редагувати зображення, додаючи або видаляючи елементи за потреби.

Розширені програми на базі маніпулятора Arm

Microsoft прагне розширити екосистему нативних та емуляційних додатків для ПК Copilot+ на базі маніпулятора Arm. Популярні програми, зокрема Chrome, Zoom і різні продукти Adobe, вже доступні, а на черзі – ще більше цікавих додатків.

Оновлення Windows 11 2024

З сьогоднішнього дня розгортається оновлення Windows 11 версії 24H2, в якому представлені такі функції, як енергозбереження, розширена підтримка слухових апаратів, сумісність з Wi-Fi 7, а також значні поліпшення панелі завдань, системного лотка, файлового провідника і налаштувань. Додаткова інформація про розгортання цих функцій буде надана користувачам.

Погляд у майбутнє

Microsoft пишається тим, що є лідером у впровадженні інновацій на кінцевих пристроях з Windows 11 на ПК Copilot+. Ці вдосконалення покликані не лише покращити досвід користувачів, але й дати можливість клієнтам втілювати свої ідеї в реальність за допомогою безпечних, передових рішень Windows.

Оскільки технології продовжують розвиватися, Microsoft залишається прихильником того, щоб інновації ставили на перше місце безпеку та конфіденційність користувачів. Захист даних користувачів є надзвичайно важливим, тому передові заходи безпеки інтегровано в усі продукти. Завдяки інтелектуальним функціям, призначеним для підвищення продуктивності при збереженні надійних протоколів безпеки, ПК Copilot+ гарантують, що незалежно від того, чи користувачі працюють з конфіденційними документами, чи обробляють особисту інформацію, їхні дані залишатимуться в безпеці та захищеними.

Published On: / Categories: Оновлення /

Модернізуйте бізнес разом з нами!

OntargIT є офіційним партнером Microsoft з впровадження технологій Dynamics 365. З нашим досвідом у різних галузях, ми забезпечимо індивідуальний підхід та ефективні рішення, які ідеально відповідатимуть потребам вашої компанії. Залиште заявку зараз, і наша команда експертів допоможе вам скористатися всіма перевагами Dynamics 365.

Модернізуйте бізнес разом з нами!

OntargIT є офіційним партнером Microsoft з впровадження технологій Dynamics 365. З нашим досвідом у різних галузях, ми забезпечимо індивідуальний підхід та ефективні рішення, які ідеально відповідатимуть потребам вашої компанії. Залиште заявку зараз, і наша команда експертів допоможе вам скористатися всіма перевагами Dynamics 365.